Steenwerpen 2022


Steenwerpen 2022. Zondag 11 september 2022

De spelregels

Men speelt in een team van acht personen. Er strijden twee teams tegen elkaar. Iedere speler mag 15 worpen doen. Op een paaltje staat een grote dobbelsteen met de één boven en de vier naar je toe. Het doel is om vanaf een werpafstand van zeven meter met behulp van een kei de dobbelsteen, zonder stuiteren of kaatsen via de achterwand, van de paal af te werpen. Het aantal ogen van de dobbelsteen die boven liggen bepalen het aantal behaalde punten. De punten van de dobbelsteen tellen dubbel als het paaltje blijft staan. Na de 15 speelronden zullen de beste 10 teams gaan uitmaken welk team er daadwerkelijk kampioen steenwerpen 2022 gaat worden. Op 5 banen gecentreerd op de Koemarkt worden de 10 beste teams door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers en een deskundige jury zal het team met de meeste punten de uiteindelijke winnaar worden en de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

Locatie

Traditioneel op de Koemarkt van Purmerend, Noord-Holland. Volledig omringd door de vele gezellige kroegen, café’s, restaurants en retailers. In de omgeving van Purmerend wordt het spel vooral tijdens feestweken gespeeld. In Middenbeemster vindt in de zomer tijdens de kermis het grootste steenwerptoernooi van Nederland plaats. Ongeveer 140 teams van acht personen strijden dan om de eer.

Tijden

Registratie vanaf 12.30 uur, start toernooi 14.30 uur. Duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze website. Kosten per team bedragen € 40,- Naast het inschrijfgeld wordt het evenement onder meer gesponsord door de horeca op en rondom de Koemarkt. De opbrengst van het toernooi zal volledig ten goede komen aan goede doelen.

Goede Doelen

De goede doelen voor 2022 worden nog bepaald!

Steenwerpen 2019 staat in het teken van de volgende goede doelen:

Steenwerpen 2018 stond in het teken van de volgende goede doelen:

Clup Welzijn
Stichting Jarige Job

Steenwerpen 2017 stond in het teken van de volgende goede doelen:

Hertenkamp Bloemenbuurt
Stichting AOP

Steenwerpen 2016 stond in het teken van de volgende goede doelen:

hospice
Hospice in Vrijheid Waterland
Waterlandziekenhuis
Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis
huisaanhetwater
Huis aan het Water

Tot slot

Voor steenwerpen geldt op de eerste plaats; “Meedoen belangrijker is dan winnen”. Wij hopen dan ook dat zoveel mogelijk teams zich aanmelden zodat we een mooi toernooi hebben en een grote opbrengst voor de goede doelen.