Steenwerpen 2023


We gaan weer Steenwerpen! En wel op zondag 17 september 2023 op de Koemarkt in hartje Purmerend. Schrijf je snel in!

De Spelregels

Men speelt in een team van acht personen waarbij er steeds twee teams tegen elkaar strijden. Iedere speler mag 15 worpen doen en op een paaltje staat een grote dobbelsteen met de één boven en de vier naar je toe. Het doel is om vanaf zeven meter met behulp van een kei de dobbelsteen, zonder stuiteren of kaatsen via de achterwand, van de paal af te werpen. Het aantal ogen van de dobbelsteen die boven liggen bepalen het aantal behaalde punten. De punten van de dobbelsteen tellen dubbel als het paaltje blijft staan. Na 15 speelronden zullen de beste 10 teams gaan uitmaken welk team er Kampioen Steenwerpen 2023 gaat worden. Op 5 banen gecentreerd op de Koemarkt worden de 10 beste teams door middel van loting aan elkaar gekoppeld. Onder toeziend oog van de vele toeschouwers en een deskundige jury zal het team met de meeste punten de uiteindelijke winnaar worden en de felbegeerde wisselbokaal in ontvangst mogen nemen.

Locatie

Traditioneel op de Koemarkt van Purmerend, Noord-Holland. Volledig omringd door de vele gezellige kroegen, café’s, restaurants en retailers.

Datum & Tijden

Steenwerpen 2023 is op zondag 17 september 2023. Registratie vanaf 12.30 uur, start toernooi 14.30 uur. Duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan hier en de kosten per team bedragen € 40,-. Naast het inschrijfgeld wordt het evenement onder meer gesponsord door de horeca op en rondom de Koemarkt. De opbrengst van het toernooi zal volledig ten goede komen aan goede doelen.

Goede Doelen

Steenwerpen 2023 staat in het teken van de volgende goede doelen!

Allergedachtenisavond – Kerkhof Overweersepolderdijk

WensenAmbulance Noord-Holland

Ambulance van De WensenAmbulance Noord-Holland, klaar om een wens uit te voeren voor een terminale patiënt

Tot slot

Voor Steenwerpen geldt op de eerste plaats: “Meedoen belangrijker is dan winnen.”. Wij hopen dan ook dat zoveel mogelijk teams zich aanmelden zodat we weer een gezellig en mooi toernooi hebben en uiteraard een grote opbrengst voor de goede doelen.