Nationaal Service Project – Stichting Jarige Job


Want wist je dat in Nederland meer dan 60.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar hun verjaardag niet kunnen vieren? Simpelweg omdat er thuis geen geld voor is? Op de mooiste dag van het jaar zijn er geen cadeautjes, geen ballonnen en geen traktaties voor op school. Uit schaamte melden deze kinderen zich op hun verjaardag soms zelfs ziek.

Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een verjaardagsbox. Met onder meer feestelijke versiering, wat lekkers voor de klas en natuurlijk mooie cadeaus.

Ambitie
Stichting Jarige Job is tijdens de AGM 2013 te Zevenaar gekozen als Nationaal Serviceproject van de Nederlandsche Tafelronde. Stichting Jarige Job, in 2010 opgericht door Huib Lloyd en Barbara Kathman, is geïnspireerd door de eerste verjaardag van hun zoon Maas. Sinds de oprichting maakt Jarige Job een ware vliegende start door. In 2010 werden 1.500 verjaardagsboxen uitgegeven, dit aantal is inmiddels gegroeid naar 10.000 verjaardagsboxen in 2012. In 2015 wil Jarige Job alle kinderen (61.000) bereiken die sociaal geïsoleerd zijn geraakt doordat ze opgroeien in armoede.

Samenwerking Voedselbank
Jarige Job wil er zeker van zijn dat alleen de ouders worden ondersteund die dat het meest nodig hebben. Daarom is gekozen voor samenwerking met de Voedselbank. Van de gezinnen die daar geregistreerd staan is het duidelijk dat ze in financiële nood verkeren. De ouders van het kind krijgen een week voordat hun kind jarig is naast het voedselpakket een Jarige Job Box. De kinderen weten niet van het bestaan van Jarige Job af waardoor het de ouders zijn die hun kinderen een mooie verjaardag bezorgen.

Help ook mee
De missie van Jarige Job luidt: ‘Ieder kind verdient een verjaardag’. Dit jaar is Jarige Job het goede doel van De Nederlandsche Tafelronde en gaan we op verschillende manieren helpen deze doelstelling te bereiken.

Wat doen de lokale Tafels voor dit project:

    • Netwerk inzetten

Jarige Job is altijd op zoek naar product donaties. Nieuwe hoogwaardige producten gerelateerd aan een kinderverjaardag zijn van enorme toegevoegde waarde voor de verjaardagsbox. Tafelaars kijken in hun netwerk wie kan sponsoren.

    • Landelijke Jarige Job dag

De derde zaterdag in november is Jarige Job zelf jarig. Lokale Tafels vragen samen met lokale speelgoedwinkels de klanten om een extra cadeautje voor Jarige Job te kopen.

    • Handen uit de mouwen

Het inpakken van verjaardagsboxen is veel werk. Extra handen zijn altijd welkom om deze klus te klaren. Tafels doen hier actief aan mee.