Golfen voor lokale goede doelen (mei 2009)


1473196

Stratengolftoernooi Round Table 60 Waterland

Golfen voor lokale goede doelen
Eerste Purmer Stratengolftoernooi in Purmerend
PURMEREND – Een paar golfclubs, wat holes, enkele balletjes en een vlak gemaaide golfbaan; meer is er niet nodig voor een spelletje golf. Toch pakken ze het in Purmerend deze keer helemaal anders aan. Daar wordt het spelletje namelijk niet op de golfbaan gespeeld, maar op straat. Ondernemersclub Round tabel 60 Waterland organiseert dan het eerste Purmer Stratengolftoernooi van Purmerend. De opbrengst van deze bijzondere dag gaat naar twee lokale goede doelen.
“We organiseren al jaren het steenworptoernooi en dat is een altijd een groot succes. We besloten nu op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Rik de Vries van Round tabel 60 Waterland. “Omdat golfen binnen onze club populair is, besloten we daar een toernooi aan op te hangen.”

Serviceclub

Ronde Tafel Waterland is een serviceclub voor mannen tot veertig jaar. “We zetten ons in voor de maatschappij en willen van elkaar leren. Onze tafel telt nu zeventien leden.” Regelmatig doet de club iets voor het goede doel en nu is besloten een stratengolftoernooi te organiseren dat op 7 juni plaatsvindt. De opbrengst van deze dag gaat naar twee lokale goede doelen. “Het ene is Stichting Villa en de ander is de Pleegzorgboerderij Beemster. Dit zijn stichtingen die ons geld goed kunnen gebruiken.”

Doelen

Stichting Villa wil dat gehandicapte kinderen leven in een huiselijke omgeving in een woonwijk, met inspraak op de keuze van huisgenoten, onder professionele begeleiding en met een zinvolle dagbesteding, waarbij de ouders een grote mate van inspraak blijven hebben. In 2002 richtte een drietal moeders de stichting op om dit doel na te streven.

Stichting Pleegzorgboerderij Beemster is een woonboerderij waar kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen in een gezinssituatie worden opgevangen door vaste pleegouders en begeleiders. “Bij de boerderij zijn ook diverse dieren. Door de kinderen te leren omgaan met dieren en ze te laten verzorgen, ontwikkelen ze ook verantwoordelijkheidsgevoel en wordt hun eigenwaarde en zelfbeeld gestimuleerd. Toen we ze belden dat we hen uitgekozen hadden om geld voor in te zamelen, waren ze zo ontzettend blij. Je weet dan dat het geld goed is besteed”, aldus Robert Ten Dam van Round tabel 60 Waterland.

Holes

Op 7 juni vindt het Purmer Stratengolftoernooi plaats. In totaal heeft de organisaties negen holes gecreëerd. “Het evenement vindt plaats door heel Purmerend. We beginnen op de golfbaan van Burggolf en van daaruit worden de teams, bestaande uit vier personen, met busjes naar de verschillende verrassende holes gebracht. In het Leeghwaterpark en park De Driegang zijn bijvoorbeeld holes uitgezet en bij het gemeentehuis. Daar moeten de deelnemers de bal in een mandje krijgen, die in het midden van de vijver geplaatst is”, aldus Rik de Vries. “In de binnenstad zijn meerdere holes uitgezet. De deelnemers kunnen dit op loopafstand doen en de andere locaties worden met pendelbusjes aangedaan.”

P600

Ronde Tafel Waterland hoopt dat het een terugkerend toernooi wordt. “Het steenworptoernooi dat we jaarlijks organiseren is een groot succes en we hopen dat ook met het stratengolftoernooi te bereiken.” Robert en Rik hopen volgend jaar al groots met een tweede toernooi uit te pakken. “Tijdens de feesten vanwege het 600-jarig bestaan van onze stad willen we dit toernooi ook organiseren, maar dan met nog meer holes”aldus Robert. “Maar dan moet het eerst dit jaar een succes worden. We hopen dat veel enthousiaste golfers zich aanmelden. Zij zijn dan verzekerd van een leuke dag en de goede doelen van wat steun.”

Aanmelden kan tot 1 juni via de website: www.roundtable60.nl/purmerstratengolf. Voor honderd euro bent u verzekerd van een compleet verzorgde dag, die wordt afgesloten met een barbecue bij Burggolf. Deelname kan alleen door mensen die in het bezit zijn van een GVB.