Roundtable 60 schenkt € 10.000 aan Warm Hart (december 2009)


roundtable-60-schenkt-Euro-10000-aan-warm-hart-purmerend

Roundtable60 schenkt € 10.000,-

PURMEREND – Roundtable 60 schenkt € 10.000 aan stichting Warm Hart. Vrienden van het Waterlandziekenhuis Roundtable 60 (of Tafel Ronde) Waterland organiseert iedere twee jaar een galadiner met daaraan gekoppeld een veiling. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan maatschappelijke doelen. De opbrengst was dit jaar € 20.000,-. Voldoende om Stichting Warm Hart een cheque ter waarde van € 10.000,- te kunnen schenken.

Gisteren ontving Tjeerd Grimmius, bestuurder/voorzitter van St. Warm Hart, een cheque  t.w.v. € 10.000,- van Frans Willem Duijnhouwer, dit bestuursjaar de voorzitter van Roundtable 60 Waterland. “Stichting Warm Hart vinden wij een zeer goed regionaal initiatief. Als organisatie willen wij graag dit initiatief ondersteunen omdat aandacht voor zieke mensen in de huidige maatschappij onder druk staat. We zien dit als toegevoegde waarde op het “normale” werk van het ziekenhuis”, aldus Simon Butter, van de galacommissie.

Internetaansluiting
Stichting Warm Hart zal de schenking gebruiken voor het verbeteren van de patiëntenzorg in het Waterlandziekenhuis. Door de gift van Roundtable 60 Waterland wordt de langgekoesterde wens om een internetaansluiting te realiseren mogelijk gemaakt. Als eerste krijgen de dialyseafdeling, de kinderafdeling en het geboortehotel toegang tot het internet. Door deze toepassing kunnen patiënten zelf een laptop meenemen en/of één in bruikleen krijgen om zo hun verblijf in het ziekenhuis te veraangenamen.

Roundtable 60 Waterland
De Roundtable is een actieve en inspirerende vereniging die onderlinge vriendschap bevorderd en tegelijkertijd kennis, ervaringen en meningen deelt en stimuleert om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden. Daarnaast is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk.
Het andere project dat Roundtable 60 steunde is een weeshuisproject in Zuid-Afrika dat in samenwerking met Roundtable in Zuid Afrika is opgezet door Bert Koopman (Opticien Kaasmarkt en oud Tafelaar). Ook zij kunnen een cheque ter waarde van € 10.000,- tegemoet zien.